Казусът с Александър Морфов стигна до прокуратурата, съобщават от БОЕЦ. На

...
Казусът с Александър Морфов стигна до прокуратурата, съобщават от БОЕЦ. На
Коментари Харесай

Казусът с Васил Василев и Александър Морфов се пренася в прокуратурата

Казусът с Александър Морфов стигна до прокуратурата, съобщават от " БОЕЦ ". На 6 март сдружението сезира Министерство на вътрешните работи за отправени закани от страна на шефа на Народния спектакъл Васил Василев към Александър Морфов, който беше дисциплинарно уволнен от поста " основен режисьор ". Днес от Министерство на вътрешните работи са изпратили съобщение до БОЕЦ, че сигналът им е предаден на Софийската районна прокуратура.

На 1 март във " Фрог " беше оповестен запис, за който се твърди, че е с гласовете на Василев и Морфов. В него се чува по какъв начин шефът на театъра споделя на режисьора, че " в Плевен го търсят и ще го намерят, той си знае защо ". Пред " Дневник " артистът Валери Йорданов удостовери, че Морфов фактически е бил заплашван.

На 6 март БОЕЦ подава сигнал в Министерство на вътрешните работи поради този случай. На 7 април оттова им изпращат съобщение, че сигналът е предаден на прокуратурата. 

Скандалът в Народния спектакъл стартира през октомври предходната година, когато тогавашният пиар на театъра Велислава Кръстева придружи почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до изборната секция. Това стана мотив Александър Морфов, който по това време заемаше длъжността " основен режисьор ", да надраска вратата на кабинета й с надписи " Движение за права и свободи " и " Изчезвай ". Последва остра замяна на реплики, а малко по-късно Морфов надраска вратата и на шефа Васил Василев.

Бившият длъжностен министър на културата Велислав Минеков назначи инспекции в театъра. На 2 февруари президентът Румен Радев назначи ново служебно държавно управление, в което беше заменен единствено министъра на културата. Мястото на Велислав Минеков зае Найден Тодоров, който съобщи, че назначените от неговия предходник инспекции в театъра не са разкрили нарушавания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР